3D illustraties, de nieuwste trend in design?

Geanimeerde of stilstaande 3D-illustraties, we zien ze steeds vaker langskomen op websites en mobiele apps. Vandaag bekijken we verschillende stijlen, van isometrisch tot hyperrealistische modellen.

3d illustrations design 44541

Het goed beheersen van het modelleren van 3D is een echte kunstvorm, maar deze voorbeelden laten zien wat er mogelijk is met een beetje tijd en moeite.

In ons eerdere artikel las je al over de mogelijkheden van illustraties. Werken in 3D voegt extra realisme toe aan een illustratie. Door middel van schaduwen en belichting ontstaat er een beeld die door middel van 2D moeilijk is na te maken.

Door de verschillende stijlen is er altijd wel iets wat bij je past. Ga je voor een cartoony look kies dan voor de isometrische illustratie-stijl. Of ga juist voor hyperrealistische beelden. En kies je voor stilstaand beeld of geanimeerde 3D illustraties?

3d illustration landing page 72329

Project Management - Alzea Arafat

Deze landingspagina maakt gebruik van vrolijke illustraties van objecten en abstracte karakters. Door veel witruimte om de 3D-objecten te laten ontstaat een cleane uitstraling.

3d illustration headphone animation

Headphones - flatbush.studio

flatbush.studio laat in deze animatie goed zien wat er mogelijk is met 3D illustraties. De blauwe belichting geeft het geheel een surrealistische uitstraling. Met animatie wordt een extra dynamisch effect bereikt.

Design factory 87191

Design Factory - Peter Tarka

Het isometrische perspectief geeft deze 3D-illustratie een rustige uitstraling. Het zachte kleurenpalet draagt hieraan bij.

3d illustratie lg

LG Signature - Peter Tarka

De producten van LG worden in bijna fotorealistische scenes geplaatst, tussen allerlei abstracte objecten. Door de kleuren die dicht bij elkaar liggen vallen de kubussen, bollen en andere 3d-objecten extra op.

Lg pink 3d illustration
Lg signature illustration tv 77223
3d landing page kit 94302

Landing Page Kit - Anton Tkachev

Door dezelfde kleuren te gebruiken in zowel de illustraties als de andere website elementen passen de illustraties naadloos bij de rest van de landingspagina. Subtiele animaties maken het geheel helemaal af

3d illustrations businessweek 75913

Businessweek Strategies - César Pelizer

De eenvoudige geometrische vormen, zorgen in combinatie met de felle kleuren, voor een vrolijk geheel. Dit vormt een welkom contrast met het serieuze onderwerp die in deze illustratie van César Pelizer wordt behandeld.

3d number 5 70063

Pennzoil: Facts - JVG

JVG maakt realistische illustraties die in een absurde collage zijn samengesteld. De stijl van het bedrijf uit Madrid laat goed zien wat er allemaal mogelijk is met 3D-beelden.

3d illustration tijiko

3D illustrations - VAGO

Zachte kleuren en ronde vormen geven deze illustraties een vriendelijke uitstraling. De eenvoudig vormgegeven karakters en egale vlakken maken de 3D-illustraties bijna minimalistisch.

Meer 3D illustraties?

Bekijk voor meer inspiratie onze 3D websites of websites met illustraties.

Meer artikelen