3D illustraties, de nieuwste trend in design?

3D illustraties, de nieuwste trend in design?

04 augustus 2020

Geanimeerde of stilstaande 3D-illustraties, we zien ze steeds vaker langskomen op websites en mobiele apps. Vandaag bekijken we verschillende stijlen, van isometrisch tot hyperrealistische modellen.

Het goed beheersen van het modelleren van 3D is een echte kunstvorm, maar deze voorbeelden laten zien wat er mogelijk is met een beetje tijd en moeite.

In ons eerdere artikel las je al over de mogelijkheden van illustraties. Werken in 3D voegt extra realisme toe aan een illustratie. Door middel van schaduwen en belichting ontstaat er een beeld die door middel van 2D moeilijk is na te maken.

Door de verschillende stijlen is er altijd wel iets wat bij je past. Ga je voor een cartoony look kies dan voor de isometrische illustratie-stijl. Of ga juist voor hyperrealistische beelden. En kies je voor stilstaand beeld of geanimeerde 3D illustraties?

Project Management - Alzea Arafat

3D Illustration Landing Page

Deze landingspagina maakt gebruik van vrolijke illustraties van objecten en abstracte karakters. Door veel witruimte om de 3D-objecten te laten ontstaat een cleane uitstraling.

Headphones - flatbush.studio

3D Illustration Headphones

flatbush.studio laat in deze animatie goed zien wat er mogelijk is met 3D illustraties. De blauwe belichting geeft het geheel een surrealistische uitstraling. Met animatie wordt een extra dynamisch effect bereikt.

Design Factory - Peter Tarka

Design Factory

Het isometrische perspectief geeft deze 3D-illustratie een rustige uitstraling. Het zachte kleurenpalet draagt hieraan bij.

LG Signature - Peter Tarka

3D Illustratie LG

De producten van LG worden in bijna fotorealistische scenes geplaatst, tussen allerlei abstracte objecten. Door de kleuren die dicht bij elkaar liggen vallen de kubussen, bollen en andere 3d-objecten extra op.

3D Illustrated LG Washing Machine
3D Illustration LG

Landing Page Kit - Anton Tkachev

3D Illustratie Landing Page Kit

Door dezelfde kleuren te gebruiken in zowel de illustraties als de andere website elementen passen de illustraties naadloos bij de rest van de landingspagina. Subtiele animaties maken het geheel helemaal af

Businessweek Strategies - César Pelizer

Businessweek 3D Illustrations

De eenvoudige geometrische vormen, zorgen in combinatie met de felle kleuren, voor een vrolijk geheel. Dit vormt een welkom contrast met het serieuze onderwerp die in deze illustratie van César Pelizer wordt behandeld.

Pennzoil: Facts - JVG

3D number 5

JVG maakt realistische illustraties die in een absurde collage zijn samengesteld. De stijl van het bedrijf uit Madrid laat goed zien wat er allemaal mogelijk is met 3D-beelden.

3D illustrations - VAGO

3D Illustration Tijiko

Zachte kleuren en ronde vormen geven deze illustraties een vriendelijke uitstraling. De eenvoudig vormgegeven karakters en egale vlakken maken de 3D-illustraties bijna minimalistisch.

Meer 3D illustraties?

Bekijk voor meer inspiratie onze 3D websites of websites met illustraties.