19 punten waarmee elke webshop verbeterd kan worden

19 punten waarmee elke webshop verbeterd kan worden

06 april 2016

De afgelopen jaren is het steeds makkelijker geworden om een webshop te beginnen. Maar deze winstgevend maken én houden is een flinke klus. In deze infographic 19 handvaten waarmee je je conversie zeker weten verhoogd.

In deze infographic worden in totaal 65 verbeterpunten behandeld waarmee webshops verbeterd kunnen worden. Deze punten gaan bijvoorbeeld over de laadtijd, welke tegenwoordig zeer belangrijk is, ook voor zoekmachines als Google, maar ook over de gebruikersvriendelijk van een website; welke een grote invloed heeft op klantvriendelijkheid.

Kortom; in deze webshop infographic vind je zowieso verbeterpunten om je website beter te laten werken!

Gebruiksvriendelijkheid van websites

Webshop infographic; gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een website is heel erg belangrijk. Dit wist je natuurlijk al, als webdesigner, maar wist je dat 76% van de klanten dit het belangrijkste punt vindt? En wist je dat verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid het rendement van een webshop tot wel met 83 procent kunnen verbeteren? Het is het dus zeker waard om de website blijven te verbeteren en continue usability tests uit te voeren om achter de knelpunten van de website te komen.

Mobiele websites

Mobiele website

Tegenwoordig is een mobiele website een must. Het internetgebruik op mobiele apparaten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Mobiele en responsive websites worden steeds vaker ingezet door bedrijven, en klanten zijn dit normaal gaan vinden. Elke webshop zou dus op z'n minst een mobiele variant moeten hebben van zijn website. Anders loopt men klanten mis. 75 procent van de mobiele gebruikers heeft namelijk weleens een website verlaten omdat deze niet geoptimaliseerd voor smartphones was.

Infographic webshops

Bron: Dr-discount.nl