Restaurant websites: de mooiste voor jouw inspiratie

Met ontelbaar concurrenten is het moeilijk om op te vallen tussen andere restaurants. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? Met een prachtige restaurant website natuurlijk. In dit artikel de mooiste restaurant websites.

Restaurant website inspiratie

Restaurant website maken

Een mooie restaurant website ontwerpen is meer dan foto's van het eten laten zien, hij moet gemakkelijk in gebruik zijn, goed passen bij de branding en belangrijke details (zoals de locatie, openingstijden en het menu) laten zien.

Als iemand nog nooit je restaurant heeft bezocht is het ontzettend belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Ook kun je met je restaurant website je branding laten zien: zorg er dan ook voor dat deze perfect binnen je huisstijl past.

Restaurant website voorbeelden

In deze lijst zie je een aantal voorbeelden voor jouw inspiratie die al deze punten foutloos verwerken in hun website.

Restaurant website felix 30279

Felix

Felix is een restaurant en cocktailbar, geïnspireerd door Parijs, gevestigd in Charleston (Verenigde Staten). Felix is vernoemd naar zijn eigenaar.

De website van Felix valt op door het kleurgebruik: donkerblauw wordt met veel wit en zalm roze gecombineerd. Deze kleurencombinatie hebben we nog niet eerder gezien bij restaurant websites. Ook de kikker als mascotte is zeer herkenbaar.

Verder staat alles op de website wat gasten nodig hebben: prachtige foto's van het eten en drinken, een menu (met zowel brunch, diner en dranken) en de openingstijden. Felix laat zien dat een restaurant website niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Restaurant website oztad

Oztad

Bij Oztad eet je heerlijke döner kebab, Turkse pizza en andere snacks. Oztad is gevestigd in Nootdorp (Zuid-Holland).

De website van Oztad ziet er modern uit, met het fluorgeel gecombineerd met zwart en wit. Ook het monospace lettertype doet modern aan. Het taalgebruik (hört wordt met een Ö geschreven) draagt bij aan de herkenbaarheid van het merk en past goed bij de Turkse roots van het restaurant.

Het uitgebreide menu is helemaal online te bekijken, en zelfs worden gefilterd. Ook de contactinformatie is gemakkelijk te vinden op de website, al missen we wel foto's van het interieur en het pand.

Restaurant website foodhallen

Foodhallen

Foodhallen is niet zozeer een restaurant maar trekt wel foodlovers aan. Op verschillende locaties kunnen zij eten proeven van verschillende kraampjes.

De website van Foodhallen ziet er indrukwekkend uit, dit komt onder andere door het zwart/witte kleurenpalet, de unieke typografie en kleurrijke foto's. De animaties waarmee alles wordt ingeladen zien er ook gelikt uit.

De 23 kraampjes worden allemaal uitgelicht, zodat de bezoeker van te voren al hun favorieten kunnen kiezen. Elk kraampje is voorzien van een aantal foto's, een stukje tekst en de chef's special.

Op de website van Foodhallen is de nodige contactinformatie overzichtelijk op één pagina te vinden. Ook zijn hier vaak gestelde vragen te vinden.

Bar website hmf 36479

HELLO MY FRIEND

HELLO MY FRIEND is een streetfoodbar in 's-Hertogenbosch. Het restaurant serveert streetfood van elke uithoek in de wereld. So staat er Mexicaans, Surinaams, Koreaans en Amerikaans eten op de menukaart. De naam slaat op de begroeting die je vaak hoort in het buitenland bij soortgelijke tentjes.

De website van HELLO MY FRIEND valt direct op door het kleurgebruik. Knaloranje wordt gecombineerd met fel geel en beige. Ook de typografie valt op: een uniek lettertype in hoofdletters wordt gebruikt in titels. Grote rechthoekige vlakken verdelen de website in verschillende secties.

Ook op deze website is alle informatie eenvoudig te vinden. De locatie, de openingstijden en social media zijn op de contact verdeeld over drie kleurrijke blokken. Deze informatie is ook in de footer geplaatst, zodat deze altijd is te zien.

Restaurant website rijsel

Rijsel

Rijsel is een Amsterdams restaurant dat vis-, vlees- en vegetarische gerechten en specials serveert. Het restaurant is vernoemd naar de stad Rijsel (Lille) en de keuken is geïnspireerd door de Franse en Vlaamse keuken.

De website van Rijsel maakt een ruwe, handgemaakte indruk. Dit komt in de eerste plaats door de handgetekende illustraties, waar ook het logo uit bestaat. De beige achtergrond is van een achtergrondpatroon dat dit gevoel alleen maar versterkt. Het lettertype met rafelige randjes en de parallax scroll maken de website helemaal af.

Burger restaurant website 69540

Burger Bitch

Burger Bitch is een hamburgerrestaurant in Amsterdam. De tent heeft allerlei burgers op de kaart met namen als Original Beauty en Crazy Chick die niet veel aan de verbeelding overlaten.

De website van Burger Bitch heeft een duidelijke eigen stijl. Centraal staat een mascotte en de kleuren paars, donkergrijs en wit. Ook de typografie past goed bij de brutale vormgeving: stoere dikke letters worden gecombineerd met een handgeschreven lettertype.

De openingstijden en de locatie zijn direct zichtbaar boven de fold. Ook is het het menu online te vinden en ook de burger van de maand is zichtbaar. Ook zijn er mooie foto's te zien en heeft Burger Bitch zelfs een stoere video gemaakt.

Restaurant syr website

Restaurant Syr

Syr is een restaurant waar de Arabische en Europese keuken samenkomen. In het restaurant werken Syrische vluchtelingen samen met Nederlandse collega's.

De website van Syr valt op door de schuine lijnen, die ook in het logo terugkomen. Verder wordt brons gecombineerd met veel wit en lichtblauw. Deze frisse kleurencombinatie wordt gecombineerd met kleurrijke foto's.

Ook op deze website is alle contactinformatie in de footer vindbaar. Het is makkelijk om online een reservering te maken.

Restaurant website templates

Ga je zelf aan de slag met je website? Met onderstaande templates zet je in een handomdraai een prachtige restaurant website neer.

Savory wordpress restaurant theme 55033

Savory - Restaurant Wordpress theme

Dit Wordpress thema voor restaurants komt met 12 verschillende ontwerpen en homepages. Deze template ziet er modern uit, door de strakke typografie en de kleurrijke foto's.

Je krijgt er kant-en-klare pagina's bij en je kunt kiezen uit verschillende blogpagina's, menu's, reservering pagina's en contactpagina's. Kortom: alles wat je nodig hebt voor je restaurant website.

Grand restaurant website design 9674

Grand Restaurant - Wordpress template

Deze donkere restaurant template past perfect bij klassieke restaurants. Door de donkere kleuren ligt de focus op de kleurrijke foto's. Veel witruimte en de typografie maken deze template helemaal af.

Ook deze template komt met verschillende pagina's. Je vervangt de inhoud eenvoudig met je eigen foto's en teksten. Uiteraard werkt deze template goed op smartphones, zodat ook gasten die onderweg zijn je restaurant website goed kunnen bekijken.

Delicious wordpress template 91939

Délicious - Restaurant en bar template

Deze strakke template is ook uitermate geschikt voor bars en cafés. Door het vele wit straalt deze website rust uit en door de klassieke typografie ziet deze website er gewoon classy uit. Door de bijna minimalistische vormgeving zit de focus nog meer op fotografie, zorg dus dat je mooie foto's laat maken.

Délicious is zeer eenvoudig aan te passen. Met een aantal klikken kies je een andere navigatie en ook andere instellingen zijn zo gedaan.

Hip cafe website template 53438

Barista - Moderne template voor cafés

Een website nodig voor je café? Barista is een template speciaal gemaakt voor cafés en barretjes.

De warme kleur beige past perfect bij koffietentjes. De grote foto's en de zwarte achtergronden maken deze template extra interessant. De dikke letters en icoontjes zijn mooie details.

De template werkt met de WordPress plugins WPBakery en Elementor. Barista komt met vele opties zoals diverse homepages, en een coming soon pagina.

Vincent restaurant website 32967

Vincent - Restaurant Wordpress thema

Vincent is één van de best verkochte Wordpress thema's op Themeforest, en niet zonder reden. De website komt met 6 verschillende homepage ontwerpen, 3 menu pagina's en werkt naadloos met WooCommerce.

De template is perfect voor moderne eettentjes en combineert zwart-wit met een vrolijke tint geel. Icoontjes en kleurrijke foto's fleuren het geheel nog wat op. Met Vincent is het eenvoudig om een webshop op te zetten, en is hierdoor perfect voor restaurants waar je eten kunt afhalen.

Restaurant website inspiratie

Hopelijk heb je zo genoeg inspiratie op kunnen doen voor het maken van je eigen restaurant website. Bekijk nog meer horeca websites als je er, net als ons, geen genoeg van kunt krijgen.

Dit artikel bevat een aantal affiliate links naar externe websites. We ontvangen een kleine commissie voor aankopen die via deze links worden gedaan.

Meer artikelen