Burger King

Ontworpen door: Jones Knowles Ritchie

Bekijk logo

Burger King is een fastfoodketen van hamburgerrestaurants. Het bekendste product is de Whopper een hamburger met rundvlees, tomaat, sla, ui en augurk.

Voor het eerst in meer dan 20 jaar heeft Burger King een rebranding gedaan. In de rebrand grijpt de burgertent terug op eind jaren '60. Het logo waarbij het ronde lettertype tussen twee hamburgerbroodjes gedrukt zit lijkt sprekend op een ouder logo dat Burger King heeft gebruikt. Wel zijn er een aantal kleine aanpassingen gemaakt.

Het kleurenpalet is ook aangepast. Een retro beige is gecombineerd met donkerrood en een helder oranje. In de illustraties zien we deze kleuren ook weer terugkomen, samen met groen, geel en bruin.

Ook is er een nieuw lettertype ontworpen. Het lettertype, genaamd Flame, is beschikbaar in drie varianten; bold, regular en sans (schreefloos). De ronde vormen zijn geïnspireerd door het smakelijke eten van BK en hierbij is een passende tone of voice ontwikkeld.

Verder zien we minimalistische billboards, waarbij de illustraties samen met de typografie een hoofdrol spelen. Ook hier komen dezelfde kleuren weer terug.

Ook de bedrijfskleren doen lekker retro aan. Bruin wordt gecombineerd met geel, rood en oranje, wat ons gelijk aan de jaren '70 doet denken.

Burger king verpakking
Burger King illustraties
Burger king bedrijfskleding
Burger King typografie
Burger king woordmerk typografie

Meer logo's