Halloween kleurenpalet

#08001E
#2E0380
#6721BB
#A54EE3
#6B2310
#C1561B
#F19646
#FEE26F

Wat is Halloween?

Halloween is een feestdag dat wordt gevierd op 31 oktober. Het feest wordt traditioneel veel gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, maar de laatste tijd is Halloween ook in andere landen populair geworden. Er zijn veel tradities die worden gevierd op de feestdag die vooral door kinderen wordt gevierd. Een bekend onderdeel is het trick-or-treating waarbij kinderen langs de deuren gaan om snoep op te halen.

Tijdens Hallow-e'en, afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligenavond) en het feest daaropvolgend (Allerzielen) werden heiligen en overledenen herdacht. In de Verenigde Staten werd het feest populair toen in de 19e eeuw veel Ierse en Schotse emigreerden naar het nieuwe land. Hier werd ook de uitgeholde pompoen bekend, die nu wereldwijd het symbool is geworden voor Halloween.

Door het herdenken van overleden personen én omdat het feest in het donkere oktober plaatsvindt is Halloween 'eng' geworden.

Halloween kleuren

Halloween is een griezelige kinderfeest. Hierdoor worden vaak de kleuren paars, zwart en groen geassocieerd met de feestdag. Ook oranje, de kleur van de herfst en van pompoenen, wordt vaak gebruikt rond Halloween.

Dit griezelige kleurpalet combineert duister zwart en geheimzinnig paars met herfstig oranje en geel. Het zwart en paars geven het geheel een mysterieuze uitstraling, terwijl het bruin, oranje en geel het kleurenpalet een warme uitstraling geven. In de illustratie hieronder zien dat het kleurenpalet ook nog wordt gecombineerd wordt met wit. Deze neutrale kleur bindt alles samen.

Illustratie door: Freepik

Kleurenpalet voorbeelden

Hieronder zie je hoe dit kleurenpalet wordt gebruikt.

Halloween kleuren

Meer kleurenpaletten