Mediagebouw M

Ontworpen door: 51North

Bezoek website

M is een verzamelgebouw van diverse mediabedrijven. 'Homebase of the media-minded' noemen ze het zelf. In het mediagebouw werken regisseurs, schrijvers en designers samen en is begonnen als initiatief van Stichting AKN (AVRO, KRO en NCRV).

De website is geheel in het zwart-wit uitgevoerd, op de enkele foto's na. Saai is de website echter niet: integendeel zelfs. Subtiele animaties worden gebruikt voor verschillende elementen, zoals het logo op de homepage. Nieuwe pagina's worden geopend met een indrukwekkende animatie waarbij tekst en afbeeldingen in het beeld rollen.

De gehele website is voorzien van een grid, een rooster waarover alles netjes is gepositioneerd. Enkele blokken krijgen een achtergrondafbeelding als de cursor er overheen gaat. Om de boel wat dynamischer te maken wordt er ook weleens uit dit grid gebroken.

De tekst is simpel, maar effectief vormgegeven. Er wordt gebruik gemaakt van maar één lettertype in het wit, maar verschillende groottes en diktes geven een duidelijke structuur aan.

Meer websites