Dopper maakt herbruikbare drinkflessen die plastic flessen kunnen vervangen. Hierdoor komt er hopelijk minder plastic afval in de oceaan terecht.

De gehele website van Dopper is om dit verhaal heen ontworpen. Op de homepage is een schermvullende video te zien met beelden van dieren die in de zee leven.

Onder deze video worden door middel van illustraties en getallen uitgelegd hoe Dopper al heeft bijgedragen aan schonere oceanen. Deze illustraties zijn in de huisstijlkleuren lichtblauw, donkerblauw en lichtgeel uitgevoerd.

Deze kleuren komen over de gehele website terug, wat zorgt voor een uniforme uitstraling. Ook de typografie draagt hier aan mee. Over de gehele website is één lettertype gebruikt. Deze wordt in verschillende groottes, diktes en kleuren weergegeven, waardoor een duidelijke hiërarchie ontstaat.

De inhoud van de website wordt verdeeld in blokken met verschillende achtergrondkleuren, waardoor een duidelijk afkadering ontstaat. Af en toe bestaat deze afkadering uit een zig-zagpatroon voor extra variatie. Ook worden er rechthoekige blokken gebruikt die deels over elkaar heen liggen in een asymmetrisch grid.

Kleine details, zoals subtiele animaties bij het inladen van de pagina, en hovereffecten maken de website helemaal af.

Dopper website about 13622
Dopper website grid 24231
Dopper website projects 59183

Meer websites