CODE14 is een softwarebedrijf uit Rijssen, Overijssel. Het bedrijf bouwt duurzame software-oplossingen en gebruikt daarvoor tools als Laravel en Webflow.

De website van CODE14 maakt een futuristische indruk. Dit komt onder andere door het kleurenpalet. De kleuren groen, oranje en grijs worden gecombineerd en het valt hierbij op dat alle kleuren ongesatureerd (zacht) zijn.

Ook de typografie draagt bij aan de moderne look. Er is gebruik gemaakt van twee moderne lettertypes. Fractul, een strak, rechthoekig lettertype dat vooral voor titels en kopjes wordt gebruikt en Rational, een schreefloos, dun lettertype dat eenvoudiger te lezen is. De tekst is vooral lichtgrijs, maar af en toe worden de titels nog vergezeld met een subtitel in oranje, wat mooi contrasteert met de achtergrond.

Naast de typografie en het kleurenpalet dragen ook de abstracte, 3D illustraties bij aan de futuristische look van de website. Abstracte vormen, zoals het plus- en min-teken die over het scherm rondzweven maken het geheel een stuk dynamischer.

Combineer dit met veel witruimte, prettig leesbare tekst en kleurrijke foto's en je hebt een puike website.

Code14 uitdagingen
Code14 bedrijfskundigen
Code14 werken bij

Meer websites