Hogeschool Utrecht

Ontworpen door: Eight Media

Bezoek website

De Hogeschool Utrecht, vaak ook HU genoemd, biedt opleidingen aan voor het hoger beroepsonderwijs (HBO). De hogeschool is in 1988 ontstaan door een fusie van de Hogeschool van Utrecht (HvU) en een aantal andere onderwijsinstellingen.

De website van de HU maakt een moderne indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik, de typografie en de video's.

De website van de Hogeschool Utrecht maakt vooral gebruik van de kleuren rood, blauw, wit, zwart en grijs. Het blauw en het rood komen van de huisstijlkleuren van de HU, de andere kleuren zijn neutrale kleuren die hier goed bij passen. Het wit en het zwart worden voornamelijk gebruikt als achtergrond- en tekstkleur, terwijl het blauw vooral wordt ingezet als call-to-action kleur. Het rood komt terug in grote vlakken en andere achtergronden, en maakt hiermee een krachtige uitstraling.

De tekst is vaak goed leesbaar. Dit komt onder andere door de hoge contrast van de zwarte tekst op de witte achtergrond, maar dit komt ook door de leesbare typografie. Op de website worden twee lettertypes gebruikt; één modern font dat in kapitalen wordt gebruikt en speciaal voor de HU lijkt te zijn ontworpen. Hiernaast wordt een strakke sans-serif gebruikt (Avenir), dat veel wegheeft van het populaire lettertype Helvetica. Door de ronde vormen ziet dit lettertype er vriendelijk uit, wat een mooi contrast vormt met de kopjes en titels.

Over de gehele website worden er rechthoekige vormen gebruikt om de verschillende secties af te kaderen. Dit geeft de website een duidelijke en moderne uitstraling. Hier en daar zien we ronde knopjes met afgeronde hoeken, die het geheel iets minder rechttoe rechtaan maken.

Kleurrijke foto's, waar voornamelijk studenten en andere mensen op staan, en meer dan genoeg witruimte maken de website helemaal af.

Hu hier komt alles samen
Hogeschool utrecht opleidingen
Hu samen duurzaam
Utrecht science park

Meer websites