UX design

UX design (User Experience) draait om het ontwerpen van gebruikersvriendelijke websites en applicaties. Hierbij ligt de nadruk op het onderzoeken, testen en de navigatiestructuur.

UX design artikelen

In onze artikelen vind je meer informatie over het ontwerpen van gebruikersvriendelijke websites en applicaties. Naast achtergrondinformatie en theorie vind je bij ons ook praktische voorbeelden van goeie UX en handige tips. Natuurlijk bespreken we ook de beste methoden en technieken die je direct zelf kunt toepassen.

Wat is UX design?

UX komt van de Engelse woorden user experience dat letterlijk gebruikerservaring betekent. Bij deze tak van ontwerpen gaat het om de eindgebruiker. Dit is degene die uiteindelijk gebruik maakt van je website of applicatie. Door het doen van onderzoek en het uitvoeren van gebruikerstests (of A/B experimenten) kom je erachter wat je gebruikers precies willen. Hiermee ontwerp je een applicatie die gebruikers daadwerkelijk gebruiken. Tegelijkertijd hou je de doelen van je opdrachtgever in je achterhoofd (business goals genoemd) zodat je applicatie of website ook past bij de opdrachtgever.

Uiteindelijk ontwerp je een webapplicatie of website die past bij de doelen van zowel je opdrachtgever als de eindgebruiker.