Minimalistisch

Minimalistische logo's zijn tijdloos en zijn eenvoudig vormgegeven. Eenvoudige vormen en weinig kleuren zijn dé ingrediënten voor een simpel logo. Bekijk hier voorbeelden van minimalistische logo's.

Minimalistisch design

Minimalisme is al jarenlang een populaire designstijl. De focus ligt hier bij zo min mogelijk visuele elementen, slechts een aantal kleuren en weinig opsmuk. Deze ontwerpstijl is uitermate geschikt. Een goed logo is namelijk tijdloos en loopt niet mee met de trends, maar bestaat uit een eenvoudig, herkenbaar ontwerp.

Minimalistische logo's

De logo's in deze lijst zijn dan ook allemaal eenvoudig vormgegeven. Maar dat betekent niet dat ze niet hoeve op te vallen. Door te focussen op een eenvoudig symbool, handgemaakte typografie of een effectief kleurenpalet zijn deze minimalistische en strakke logo's een lust voor het oog.

Less is more

Bij een minimalistisch logo geldt 'less is more': hoe eenvoudiger hoe beter. Probeer dus het aantal kleuren te limiteren, net zoals het aantal elementen en vormen. Je kunt de focus leggen op de typografie, of verborgen elementen (bijvoorbeeld in de negatieve ruimte). Ben je klaar? Bekijk het logo dan in zwart/wit, in een klein formaat en draai het logo ondersteboven. Dan zie je het logo op een andere manier en kan je checken of je concept steeds werkt.