WordPress themes

Op zoek naar WordPress thema's en templates? We hebben de mooiste voor je uitgezocht. De beste WordPress themes op een rij.

Wat is WordPress?

WordPress is een open source cms (content management system) waarmee eenvoudig websites kunnen worden opgezet. Het is het populairste systeem ter wereld, geschat wordt dat wel 60% van alle websites WordPress gebruikt.

Oorspronkelijk begon WordPress als een systeem om mee te bloggen, maar inmiddels kan er veel meer mee. Zo kun je pagina's aanmaken en is de functionaliteit uit te breiden met themes, plugins en widgets.

Wat zijn WordPress themes?

WordPress thema's (van het Engelse woord theme) zijn zogenaamde templates die over WordPress heen liggen. Hiermee is het uiterlijk van de website eenvoudig aan te passen. Er zijn gratis WordPress themes te vinden, maar premium templates zitten technisch goed in elkaar en zijn vaak voorzien van gratis updates en ondersteuning.

Premium WordPress themes

Betaalde WordPress themes zijn templates die tegen betaling worden aangeboden. Voor een bedrag tussen de 50 en 75 euro heb je al een template die je kunt gebruiken. Deze templates kun je vaak zelf aanpassen door je eigen kleuren en lettertypes gebruiken. Soms krijg je ook een zogenaamde page builder waarmee je een eigen layout en indeling kunt ontwerpen. Handig als je zelf controle wilt hebben over je website. Let er ook op hoe de theme werkt in combinatie met plugins en widgets (van derde partijen).

Op zoek naar premium WordPress templates? We hebben de beste vergeleken in onze lijst met beste WordPress thema's van 2024.