Mooie websites met handgetekende illustraties

Niks zo mooi als handgetekende illustraties die de website helemaal afmaken. In dit artikel zes websites met prachtige illustraties.

Websites illustraties 54144

Een website zonder visuele decoraties of afbeeldingen wordt al snel saai, vooral als er veel tekst wordt gebruikt. Ook om bepaalde zaken te verduidelijken doen afbeeldingen het beter dan tekst. Foto's kunnen prima tekst vervangen en voegen al snel een 'wauw-factor' toe aan de website. Maar ook illustraties moeten zeker niet vergeten worden.

Illustraties kunnen een website net dat beetje extra geven, wat foto's niet altijd kunnen. Zo kunnen in illustraties de kleuren van het merk gebruikt worden, hierdoor kan de herkenbaarheid van het merk versterkt worden. Hiernaast is alles mogelijk in illustraties en dit tegen veel lagere kosten. Een mooi bos bijvoorbeeld staat zo op papier, terwijl een goede fotografielocatie lastig te vinden is, of er veel tijd in gaat zitten in het fotoshoppen hiervan. Ook zijn illustraties vaak abstract: hierdoor kunnen complexe zaken op een eenvoudigere manier uitgelegd worden, zonder dat details afleiden van de kern van het verhaal.

Maar hoe pas je illustraties nou effectief toe in een website? In dit artikel een aantal websites die gebruik maken van illustraties in verschillende stijlen.

Fixate 51183

Fixate

De illustraties van Fixate maken geen gebruik van kleuren en effecten, maar maken zeker indruk. De lijnen die volledig in zwart zijn uitgevoerd vormen drukke patronen van allerlei alledaagse voorwerpen die naadloos in elkaar passen. Op elke pagina wordt een ander dier uitgebeeld welke zelfs wordt geanimeerd. Het lettertype dat wordt gebruikt past perfect bij de tekeningen.

3magine 68012

3magine

De website van 3magine maakt gebruik van illustraties welke gebruik maken van felle kleuren en geometrische vormen. De gebouwen in de header zitten bomvol kleine details die niet direct zichtbaar zijn, en tillen de afbeeldingen naar een hoger niveau. Ook de gebruikte animaties voegen iets speciaals toe aan de website. De tekeningen worden opgebouwd uit de losse onderdelen welke met een animatie binnenvliegen, wat een zeer indrukwekkend effect geeft.

Digital profile 96121

Digital Profile

Digital Profile maakt gebruik van illustraties van monsters. De karakters zijn opgebouwd uit eenvoudige figuren en zijn uitgevoerd in knallende kleuren. Dit geeft de illustraties een vrolijke uitstraling, zonder kinderachtig over te komen. De illustraties passen perfect bij de rest van de website: ook hier worden grote, felgekleurde vlakken gebruikt. Zelfs het lettertype past perfect bij de website, er is een rond font gekozen zonder serif, wat een open karakter heeft. Hiermee laat Digital Profile goed zien dat illustraties een goede basis kunnen zijn voor een website.

Animal 40721

Animal

Zoals de websitenaam al vermoedt, zijn op deze website voornamelijk illustraties te zien van dieren, of eigenlijk moeten we beesten zeggen. Het lijkt er namelijk eerder op dat ze gekruisd zijn met een monster. Naast de prachtig getekende dieren zit de website vol met veel meer moois. Zo zijn er kleine animaties zichtbaar en zijn ook de paginaovergangen heel gaaf gedaan.

Lighthouse brewing company 92546

Lighthouse Brewing Company

Lighthouse Brewing Company verscheen al eerder op onze website, maar staat zeker niet onverdiend in deze lijst. De website bestaat vrijwel helemaal uit prachtige illustraties met een zee-thema. Bovenaan de website is de vuurtoren waaraan het bedrijf zijn naam heeft te danken nog zichtbaar, maar de rest van de website speelt zich onder water af. De golven die uit verschillende lagen bestaan, zijn bedekt met verschillende patronen om nog meer diepte te suggereren. Onder water zijn vissen zichtbaar, drijft een duikboot langs en op de bodem is uiteraard een schatkist te vinden.

Malika favre 90425

Malika Favre

Met deze laatste website speel ik een beetje vals, want de illustraties op deze website maken geen onderdeel van de site, maar laten het werk zien van de Franse kunstenares Malika Favre. De ronde, natuurlijke vormen contrasteren hevig met de felle kleuren die Malika gebruikt en zo ontstaat een interessante sfeer. Wat ons betreft zijn deze illustraties kunstwerken op zich.

Conclusie

In dit artikel heb je een aantal websites gezien met prachtige illustraties. Mocht je nog na het lezen van dit artikel nog meer inspiratie willen opdoen, we hebben nog meer websites met illustraties voor je klaarstaan.

Meer artikelen