Bolsius

Ontworpen door: Perplex

Bezoek website

Bolsius is een kaarsenmaker die al bestaat sinds 1870. De kaarsenmaker heeft een lange geschiedenis en mocht zichzelf zelfs pauselijk hofleverancier noemen.

De website van Bolsius valt op door het warme kleurgebruik. Een licht koraalrood wordt gecombineerd met wit en een lichte roodtint.

Deze kleuren komen deels terug in de abstracte illustraties die op de website worden gebruikt. In deze illustraties worden voornamelijk geometrische vormen gebruikt waaronder cirkels en daarvan afgeleide vormen. Deze eenvoudige illustraties dragen bij aan de minimalistische uitstraling van de website.

Ook de typografie is eenvoudig maar doeltreffend. Er wordt één lettertype (Futura Bolsius) gebruikt in verschillende diktes, groottes en kleuren om hiërarchie aan te geven.

Er worden verschillende kleurrijke foto's gebruikt om de kaarsen en de situaties waarin deze worden gebruikt te laten zien. Deze foto's hebben afgeronde hoeken gekregen wat goed past bij cirkels die op andere plekken op de website terugkomen.

Bolsius website ronde vormen
Bolsius unity
Website bolsius illustraties

Meer websites