Lumicast

Ontworpen door: Pieter van Est

Bezoek website

Lumicast is een platform waarmee eenvoudig content kan worden gemaakt en worden weergegeven op displays. Hiermee kunnen bijvoorbeeld reclamecampagnes, noodberichten en data van social media-kanalen worden uitgezonden.

De website van Lumicast valt op door het kleurgebruik. Donkerblauw, paars en roze worden samen in een gradient gebruikt. Ook zien we op de website veel wit en lichtgrijs. De witte kleur wordt in de donkere header gebruikt als tekstkleur, maar elders zien we wit dat als achtergrondkleur wordt gebruikt, met zwarte tekst.

De typografie ziet er prima uit. We zien een extreem vet lettertype (Gilroy) dat wordt gecombineerd met een schreefloos lettertype (Inter). Tussen deze twee lettertypes is meer dan voldoende contrast, wat zorgt dat het geheel fijn leest. Naast de grootte wordt ook kleur gebruikt voor extra contrast.

Wat verder opvalt aan de website is het gebruik van veel ronde vormen. Zo zijn de meeste afbeeldingen afgerond, en zijn ook de call-to-action knoppen in de navigatiebalk afgerond. Deze ronde vormen geven de website een vriendelijke uitstraling.

Website lumicast usps
Website lumicast grid
Website lumicast options
Website lumicast cta

Meer websites

ANP

ANP

Verve by Vruchtvlees