Plantsome is begonnen door twee ondernemers die broers zijn en zonen van een plantenkweker. Op Plantsome kunnen dan ook eenvoudig kamerplanten en accesoires, zoals potten en verzorgingsproducten, gekocht worden.

De missie van Plantsome (het kopen van planten simpel maken) is de rode draad door de website. Zo is er een plantzoeker, waarbij de bezoeker eenvoudig een plant uit kan zoeken door het doorlopen van zes stappen.

Ook de namen van de planten zijn simpel: Bob, Julia en Joep bekken gewoon veel lekkerder dan Cactus Euphorbia, Calathea Rufibarba of Aglaonema Silverbay.

Ook de vormgeving van de website is vrij eenvoudig. Verschillende lichte kleuren worden gebruikt als achtergrondkleur en de typografie, die uit één modern lettertype bestaat, wordt in verschillende groottes en diktes gebruikt.

Het donkere groen geeft de website, in combinatie met het lichte oranje, een natuurlijke uitstraling. Grote afbeeldingen van de planten worden in vlakken geplaatst en breken hier af en toe uit, wat de website een speelse uitstraling geeft.

Kleine details, zoals het icoontje uit het logo wat over de gehele website terugkomt en de animaties maken het geheel af.

Meer websites