Intercom biedt oplossingen aan voor het aantrekken en ondersteunen van nieuwe en bestaande klanten. Dit doen ze voor startups, het mkb en grote concerns. De populaire producten zijn tools voor live chat en het helpcentrum.

De website van Intercom valt op door de minimalistische benadering. Wit en zwart voeren de boventoon. Fel cyaan wordt als accentkleur gebruikt. Lichtgrijs is de achtergrondkleur van een aantal blokken om het vele wit te breken.

Verder worden er weinig visuele elementen gebruikt, op een aantal handgetekende illustraties na. De illustratie in de header is geanimeerd en is een waar genot om naar te kijken.

De typografie is zeer effectief: het moderne lettertype wordt in verschillende groottes en diktes gebruikt om hiërarchie aan te geven en er worden handgetekende iconen gebruikt als ondersteuning hiervan.

Intercom is een schoolvoorbeeld van een minimalistische maar effectieve website die met weinig fratsen zijn doel bereikt door duidelijke call-to-actions en effectieve copy.

Meer websites