Loer Architecten

Ontworpen door: Julie Bonnemoy

Bezoek website

Loer Architecten is een architectenbureau uit Rotterdam. Loer Architecten ontwerpt toekomstbestendige woningen, kantoren en publieke gebouwen.

De website van Loer Architecten maakt bij de eerste oogopslag een minimalistische indruk. Dit komt door het introscherm, dat enkel uit het logo en twee gekleurde vlakken bestaat. Door middel van een animatie schuiven deze vlakken weg waardoor een schermvullende video te zien is.

De kleuren die in het introscherm gebruikt worden, zachtgeel, beige en zwart, worden over de gehele website gebruikt. Wit maakt het kleurenpalet compleet.

Kleurrijke foto's van de gebouwen die het bureau heeft ontworpen fleuren het geheel verder op. Deze foto's worden zijn in een asymmetrisch grid geplaatst. Een aantal foto's zijn geanimeerd en nemen zo de helft van het scherm in beslag, net als de vlakken in het introscherm.

De typografie draagt bij aan het minimalistische uiterlijk van de website. Er wordt slechts één lettertype gebruikt, maar wel in diverse diktes en groottes. Ook wordt het lettertype soms voorzien van een omtrek.

Subtiele details, zoals de animaties en de geanimeerde cursor maken het geheel helemaal af.

Meer websites