Besured is een verzekeraar die allerlei soorten verzekeringen aanbiedt. Van autoverzekeringen tot opstal- en inboedelverzekeringen. De verzekeraar profileert zich als bewust en toekomstbestendig alternatief.

De website van Besured maakt een frisse, vrolijke uitstraling. Dit komt in de eerste plaats door het kleurenpalet. Turquoise wordt gecombineerd met veel wit en lichte pasteltinten zoals lichtgroen, lichtroze en blauw. Deze kleuren komen terug in illustraties die uit eenvoudige vormen bestaan. Ook worden er kleurrijke foto's gebruikt die het geheel opfleuren.

De website is in verschillende blokken verdeeld die steeds weer een andere achtergrondkleur gebruiken. Deze blokken hebben een schuine rand. Door deze consistent te gebruiken draagt deze vorm aan bij de herkenbare branding van de verzekeraar.

Ook de typografie is consistent toegepast. We zien twee lettertypes die met elkaar worden gecombineerd, een serif voor de titels, en een schreefloze variant voor de broodtekst. Het lettertype met schreven (Simula) geeft de website wat sierlijks door de schuine hoeken, terwijl het sans-serif lettertype (Centra No.2) door zijn eenvoudige vormen prettig leesbaar is.

Besured verzekeringen
Besured b'tje beter
Besured inspiratie

Meer websites