Cherry Marketing

Bezoek website

Cherry Marketing is een marketingbedrijf dat zich voornamelijk op online marketing richt, en alles wat daarbij komt kijken. Ze werken onder andere voor bedrijven in de zorg en (land)bouw en overheidsinstanties en hebben kantoren in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.

De website van Cherry Marketing maakt een minimalistische en retro indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik en typografie.

Het kleurenpalet van de website bestaat uit paars, rood en beige. Hierbij worden zwart en wit gebruikt als achtergrond-, en tekstkleur en zien we ook nog de kleuren groen en turquoise en lichtgrijs. Dit zijn een handvol kleuren, maar de website zorgt ervoor dat lichte met donkere kleuren met elkaar gecombineerd worden zodat de leesbaarheid gewaarborgd blijft. Ook zijn de meeste kleuren erg zacht, op het felle rood na. Dit felle rood trekt hierdoor de aandacht, en is dan ook als call-to-action kleur ingezet. De zachte kleuren geven de website een retro uitstraling.

Ook de typografie draagt bij aan de uitstraling van de website. Er zijn twee lettertypes gebruikt; een font dat vooral in bold voor de titels wordt gebruikt (Encode Sans) en een schreefloze variant dat vooral voor de lopende tekst is gebruikt (Outfit). Deze twee lettertypes contrasteren mooi met elkaar door de dikte die verschilt, maar ook door de uitstraling. Outfit ziet er namelijk veel moderner uit door de strakkere vormen, terwijl Encode Sans traditioneler oogt. De combinatie is in elk geval erg prettig leesbaar.

De inhoud van de website van Cherry Marketing is ingedeeld in overzichtelijke rechthoeken, wat de website een voorspelbaar karakter geeft. Wel zien we dat deze rechthoeken af en toe van verschillende afmetingen zijn (zoals in de fotogalerij) en afgeronde hoekjes hebben. Sowieso zien we veel ronde elementen, vooral in de links en andere buttons. Dit geeft de website een vriendelijke uitstraling.

Cherry Marketing kwaliteiten
Cherry Marketing over
Cherry Marketing diensten

Meer websites