Donal Skehan

Bezoek website

Donal Skehan is een Ierse televisiekok en presentator. Hij maakt eigen programma's, die op onder andere 24Kitchen worden uitgezonden.

Donal heeft ook een eigen website, waar hij recepten, artikelen en video's op deelt. De website heeft op veel pagina's een zijbalk. Zo'n layout zien we vaker op WordPress-websites.

Wat we niet vaker tegenkomen is deze ontzettend minimalistische uitstraling. Deze eenvoudige look wordt onder andere bereikt door de typografie en het kleurenpalet.

De website van Donal Skehan maakt gebruik van maar 3 kleuren. We zien veel wit, gecombineerd met donkerblauw, en hier en daar lichtgrijs op de achtergrond. De grijze kleur wordt zo subtiel gebruikt dat deze amper zichtbaar is. Het blauw wordt gebruikt voor de tekst en alle andere klikbare elementen, zoals knoppen en links. Dit draagt bij aan de minimalistische uitstraling van de website, maar hierdoor is er soms ook weinig (kleur)contrast aanwezig.

Gelukkig maakt de website veel gebruik van kleurrijke foto's, die de recepten van afbeeldingen voorzien en het geheel van meer kleur voorzien. Het helpt ook dat de foto's vaak van uitstekende kwaliteit zijn. Doordat er vaak veel witruimte om de foto's is geplaatst trekken ze vaak de aandacht.

Ook de typografie draagt bij aan de eenvoudige uitstraling van de website. We zien een klassiek lettertype met schreef (Libre Baskerville) die wordt gecombineerd met een schreefloze variant (Calluna). Het lettertype met de schreef wordt vooral gebruikt voor titels, waar het Adobe Font vooral wordt ingezet voor de lopende tekst, knoppen en bijschriften. Om voor extra contrast te zorgen wordt het schreefloze font ook gebruikt met kapitalen en verschillende diktes. Dit maakt de tekst prettiger leesbaar.

Donal skehan recipes
Donal skehan blog
Donal skehan photography

Meer websites