Donkervoort

Bezoek website

Donkervoort Automobielen is een Nederlandse autofabrikant en levert voornamelijk open sportwagens. De fabrikant is gevestigd in Lelystad en is in 1978 opgericht door Joop Donkervoort.

De website van Donkervoort maakt een minimalistische en moderne indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik, de typografie en de wijze waarop de fotografie wordt verwerkt in de website.

De kleuren die op de website van Donkervoort zijn gebruikt zijn zwart, wit en lichtgrijs. Het zwart wordt voornamelijk gebruikt als tekstkleur en contrasteert hierbij mooi op de witte of lichtgrijze achtergrond. Hier en daar wordt ook zwart ingezet als achtergrond, met hier overheen een witte tekstkleur. Dit beperkte kleurenpalet draagt bij aan de minimalistische uitstraling van de website.

De kleurrijke foto's van de sportieve wagens geven de website net iets meer kleur. Doordat de rest van de website in grijstinten is gehuld vallen de foto's extra goed op. De meeste foto's zijn geplaatst in rechthoeken met scherpe randen, welke in een duidelijk grid zijn geplaatst. Dit grid geeft de website een extra minimalistische look.

Ook de typografie draagt bij aan de moderne uitstraling van de website. Twee Google Fonts (Bebas Neue en Poppins) zijn gecombineerd. Waar de dikke kapitalen van Bebas Neue vooral worden ingezet in kopjes en titels, zien we de ronde vormen van Poppins voornamelijk terugkomen in de lopende tekst.

Donkervoort website blokken
Donkervoort fotografie
Website donkervoort typografie
Donkervoort modellen
Donkervoort events

Meer websites