Fisker Inc.

Bezoek website

Fisker is een automerk van de Deense auto-ontwerper Henrik Fisker. Na voor onder andere BMW en Aston Martin gewerkt te hebben richtte Henrik Fisker Automotive op in 2007. Nu bouwt Fisker uitsluitend elektrische auto's.

De website van Fisker maakt een moderne en minimalistische indruk. Dit komt onder andere door de typografie, de layout en het kleurenpalet.

Het kleurenpalet van Fisker bestaat voornamelijk uit zwart en wit, met hierbij oranje en blauw. De website is bijna volledig voorzien van een zwarte achtergrond, met hier overheen tekst in wit. De tekst is door het hoge contrast prettig te lezen. Af en toe wordt de achtergrond oranje of blauw gemaakt, wat zorgt voor wat extra kleur.

Ook de typografie draagt bij aan de minimalistische look van de website. Er is een speciaal ontworpen lettertype gebruikt (Italian Plate No1 Expanded) in verschillende diktes en groottes. Door de titels op de website levensgroot toe te passen (tot wel 170 pixels groot) ontstaat er veel focus op de tekst. Door de tekst in slechts één kleur weer te geven wordt het minimalistische karakter versterkt.

De website van Fisker Inc. maakt gebruik van grote foto's. De fotografie voegt hierdoor wat extra toe aan de website. Veel witruimte zorgt ervoor dat er extra aandacht naar de foto's en de tekst gaat.

Henrik Fiskers toewijding
Fisker Design Duurzaamheid Innovatie
Fisker Inc design
Fisker Inc innovatie

Meer websites