Formant is een data platform voor bedrijven die met robots en sensoren werken. Ze bieden allerlei oplossingen aan om deze data te verwerken.

De website van Formant maakt een minimalistische en techy uitstraling. Dit wordt onder andere bereikt door de kleuren en de typografie.

De kleuren die Formant gebruikt zijn donkerblauw, dat een grijze tint heeft, wit en hemelsblauw. Waar het donkerblauw vooral als achtergrondkleur wordt gebruikt, wordt het wit vooral ingezet als tekstkleur. Het lichte blauw wordt vooral gebruikt als call-to-action kleur, voornamelijk voor knoppen. Ook zien we een klein beetje lila, dat als accent kleur wordt gebruikt.

Het donkerblauw zorgt voor een technische uitstraling, terwijl het lila en lichtblauw de website een vriendelijke noot geven. Deze vriendelijke uitstraling wordt extra benadrukt door ronde vormen en afgeronde hoeken.

Ook de typografie draagt bij aan de toegankelijkheid van het webdesign. Een vriendelijk lettertype (Moderat) wordt gebruikt in zowel de kopjes als de lopende tekst. Er worden wel verschillende groottes en weights gebruikt om hiërarchie aan te geven.

Formant waarom
Formant gebruik ai
Formant teleoperation

Meer websites