Gamewijzer

Bezoek website

Gamewijzer is een website voor ouders van gamende kinderen en deelt informatie, nieuws en zogenaamde Gamewijzers aan. In deze Gamewijzers geeft de website een leeftijdsadvies en achtergrondinformatie van populaire games. De website lijkt wel wat op Kijkwijzer; de website die kijkadvies geeft voor films en series.

De website van Gamewijzer maakt een moderne en vrolijke indruk, dat komt door het kleurgebruik en de typografie. Ook de kleurrijke foto's dragen bij aan de uitstraling van de website.

De website van Gamewijzer maakt voornamelijk gebruik van de kleuren blauw, geel en wit. Ook zien we hier en daar wat zwart en oranje. Het blauw en het geel zijn felle kleuren die tegen over elkaar zitten in het kleurenwiel van Itten. Hierdoor kan de combinatie erg heftig ogen. Door hierbij de neutrale kleuren wit en zwart te gebruiken wordt dit effect wat afgezwakt.

De blauwe kleur doet bijna paars aan en wordt voornamelijk gebruikt als achtergrondkleur. Het wit, wat vooral als tekstkleur wordt gebruikt, is goed te lezen op de achtergrond. Het geel wordt ook als achtergrondkleur gebruikt, als afwisseling op het blauw. Bij deze gele vlakken is zwart als tekstkleur gekozen, wat ervoor zorgt dat ook deze tekst prettig leesbaar is.

Op de website zijn veel afbeeldingen te zien uit games, afgewisseld met rustigere foto's met personen in beeld. Deze foto's voegen extra kleur toe aan de website.

Verder is de website gelukkig vrij rustig gehouden; we zien weinig visuele elementen op hier een oranje lijntje of een button na. Ook is alle inhoud in een voorspelbaar grid geplaatst. Dit doet de website veel goed, want het kleurenpalet maakt het geheel vrij druk.

Ook is er veel witruimte gebruikt om de verschillende secties van de website van elkaar te scheiden. Ook is de navigatie 'verstopt' achter een menu-icoontje. Ook dit zorgt voor visuele rust.

Gamewijzers
Gamewijzer Gamebits
Gamewoordenboek Gamewijzer

Meer websites