Ilja van Eck

Ontworpen door: Martin Briceño

Bezoek website

Ilja van Eck is een freelance developer en designer. Ilja ontwerpt en bouwt vooral websites met Webflow, en heeft op zijn websites een aantal cases staan met zijn meest recente werk.

De website van Ilja van Eck ziet er hypermodern uit. Dit komt onder andere door het kleurgebruik, de vlakverdeling en de typografie.

De website maakt gebruik van maar een aantal kleuren. Voor de tekst wordt voornamelijk wit en zwart ingezet, op een grijze of witte achtergrond. Dit zijn dan ook gelijk bijna de enige gebruikte kleuren. Ook zien we nog een soort donkerrood, die bijvoorbeeld wordt gebruikt in de abstracte icoontjes bij de diensten die de designer aanbiedt. De enige andere plek waar deze kleur terugkomt op de homepage is onderaan, waar er gelinkt wordt naar zijn archief met oud werk.

Ook de typografie draagt bij aan de minimalistische, bijna brutalist uitstraling van de website. Een hoog en dik lettertype zonder schreven, in kapitalen, wordt voornamelijk gebruikt voor titels en koppen. Dit lettertype dat brutalist aandoet, wordt gecombineerd met een andere sans-serif. Dit lettertype is een minimalistisch font, dat wel veel erg op Helvetica lijkt (Neue Montreal). Dit lettertype is goed leesbaar en is zo een goede keuze geweest als tegenhanger van het soms moeilijk leesbare font.

Ook de indeling van de website van Ilja ziet er modern uit. Er zijn veel vlakken gebruikt, die in een grid zijn geplaatst, waarvan de hoeken zijn afgerond. Door de vlakken van verschillende achtergrondkleuren te voorzien en deze even hoog te maken als de vlakken eromheen ontstaat zo veel lege witruimte. De ronde hoeken, die consistent zijn gebruikt, geven de website een vriendelijkere uitstraling.

Ilja van eck work together
Ilja van eck services
Ilja van eck about

Meer websites