Kayak (voorheen Interim Valley) is een detacheringsbedrijf uit Amsterdam. Het bedrijf bestaat al sinds 2012 en heeft 150 medewerkers in dienst.

De website van Kayak maakt een moderne indruk wat vooral komt door het kleurgebruik en de typografie. Koraalroze wordt gecombineerd met donkergroen, wit en zwart.

Ook het grid, en voornamelijk het hieruit breken, draagt bij aan de moderne look van de website. Zo zijn er veel rechthoeken en vierkanten die net uit het lood staan. Dit geeft de website een dynamische uitstraling. Deze rechthoeken hebben afgeronde hoeken wat ze net iets minder streng maken. Ook de knoppen hebben afgeronde knoppen.

Ook de typografie doet zijn werk. We zien een dik sans-serif lettertype (Söhne) dat met een font met schreef (Georgia) wordt gecombineerd. Deze lettertypes contrasteren mooi met elkaar, ook door de verschillende diktes die zijn gebruikt. Ook zien we dat de kopjes vooral in het rood zijn gebruikt, waar de broodtekst voornamelijk wit is.

Subtiele animaties, zoals pijltjes die over het scherm schieten bij hover, of foto's die 'groeien' bij een mouse over zijn de kers op de taart.

Kayak zoeken
Kayak diensten
Kayak verhalen
Kayak call to action

Meer websites