Natuurmonumenten

Bezoek website

De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland beheert natuurgebieden in Nederland. Natuurmonumenten is opgericht in 1905 en beheerde in 2020 112.000 hectare.

De website van Natuurmonumenten maakt een rustige, minimalistische indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik. We zien veel wit, dat is gecombineerd met zwart. Verder worden de kleuren oranje, groen en turquoise gebruikt, naast de huisstijlkleur donkerblauw.

Naast deze kleuren zien we veel kleurrijke foto's van natuur en dieren. Deze fotografie voegt nog extra kleur toe aan de website, die verder eenvoudig is vormgegeven. Veel witruimte en een rechthoekig grid dragen bij aan de minimalistische uitstraling van de website.

Ook de typografie doet minimalistisch aan. Prokyon is een lettertype met eenvoudige en ronde vormen, waardoor deze prettig te lezen is. Het lettertype is over de gehele website gebruikt, in verschillende diktes en groottes. Het lettertype is vooral in zwart, grijs of wit gebruikt wat weer bijdraagt aan de rustige look van de website.

Natuurmonumenten typografie
Natuurmonumenten klimaatproof
Natuurmonumenten uitgelicht
Natuurmonumenten sluit je aan

Meer websites