NS Zakelijk

Bezoek website

NS Zakelijk is de website van de Nederlandse Spoorwegen die zich richt op de zakelijke gebruiker. Met NS Zakelijk is reizen met het openbaar vervoer gemakkelijk te regelen voor bedrijven.

De website van NS Zakelijk maakt een moderne indruk en valt op door het kleurgebruik, de typografie en fotografie.

De website maakt gebruik van wit, blauw en geel. NS Zakelijk maakt gebruik van marineblauw en een lichtere en fellere tint blauw. Het donkerblauw wordt vooral ingezet als achtergrond-, en tekstkleur, terwijl het felle blauw als accentkleur wordt gebruikt. De kleur geel wordt als call-to-action kleur gebruikt, voor bijvoorbeeld knoppen. Doordat de kleuren donkerblauw en wit redelijk neutraal zijn, werkt deze kleurencombinatie.

Ook de typografie draagt bij aan de uitstraling van de website. NS Zakelijk gebruikt op de website een eigen lettertype (NS Sans). Dit is een schreefloos lettertype met duidelijke vormen en stokken. Het lettertype wordt in twee diktes gebruikt, wat helpt bij de hiërarchie. Door te variëren met de tekstgrootte, wordt er extra aandacht getrokken naar de soms gigantische koppen.

De inhoud op de website wordt ingedeeld in blokken, die weer in een grid staan. Hierdoor is de content gemakkelijk te lezen. Door deze blokken verschillende achtergrondkleuren (verschillende tinten blauw of wit) krijgt de website extra diepte. De afgeronde hoeken geven de website tegelijkertijd een vriendelijke uitstraling, wat wordt versterkt door het prettig leesbare lettertype en de kleurrijke foto's.

NS Zakelijk grid fotografie
NS Zakelijk producten
NS Zakelijk Veelgestelde vragen

Meer websites