Okta is een specialist op het gebied van gebruikersbeheer en beveiliging. Met hun oplossingen geven de ze juiste gebruikers toegang tot de juiste gegevens. Het Amerikaanse bedrijf werd in 2009 opgericht door twee ex-werknemers van Salesforce.

De website van Okta maakt een minimalistische en rustige indruk, zonder saai over te komen. Dit komt onder andere door het kleurgebruik en de afbeeldingen.

De kleuren die op de website van Okta gebruikt worden zijn voornamelijk zwart, wit en beige. Ook zien we dat blauw veel gebruikt wordt, voornamelijk als accentkleur. Het blauw valt goed op tussen de andere, voornamelijk neutrale, kleuren. De kleuren beige en blauw worden voornamelijk ingezet als achtergrondkleur van grote vlakken met afgeronde hoeken. Deze zijn vaak voorzien van abstracte achtergrondafbeeldingen met kleurverlopen om het geheel wat op te peppen.

De afgeronde hoeken zorgen er tegelijkertijd voor dat de website wat vriendelijker oogt. Door de ronde vormen consequent over de website te gebruiken, zo hebben buttons en afbeeldingen ook de ronde hoeken, krijgt de website een consistente uitstraling.

Ook de typografie draagt bij aan de uitstraling van de website. Door slechts één lettertype (Aeonik) te gebruiken maakt de website een minimalistische indruk. Dit lettertype is goed leesbaar maar ziet er toch modern uit, door de eenvoudige vormen en smalle letters. Het lettertype wordt in verschillende groottes gebruikt, maar wel in maar één dikte. Door ook met de tekstkleur te variëren blijft de tekst prettig leesbaar.

Ook de afbeeldingen die op de website gebruikt worden dragen bij aan de herkenbaarheid van de website van Okta. We zien veel mensen op de foto's, die het geheel iets persoonlijker en menselijker maken. De foto's zijn voorzien van een warm filter, waardoor ze goed passen bij het kleurenpalet van de website.

Okta platform
Okta framework
Okta klanten
Okta klantenservice

Meer websites