Prins & Dingemanse

Ontworpen door: ClassDesign

Bezoek website

Prins & Dingemanse houdt zich al meer dan 100 jaar bezig met de teelt, verwerking en distributie van schaal- en schelpdieren. Het bedrijf uit Zeeland introduceerde in 2023 een nieuwe huisstijl, waar ook deze website deel van uit maakt.

De website van Prins & Dingemanse valt op door de kleuren en maakt een indrukwekkende, grafische indruk.

De kleuren die op de website worden gebruikt zijn voornamelijk geel, wit en zwart. Het zwart en wit wordt voornamelijk als tekstkleur ingezet, terwijl we geel ook veel in de achtergrond verwerkt zien worden. Ook zien we opvallend veel afbeeldingen (en op de homepage zelfs een video) die als achtergrond dienen. Als hierover witte tekst is geplaatst, is deze vaak van een schaduw voorzien, om zo voor extra contrast te zorgen.

Ook de typografie draagt bij aan de uitstraling van de website. Op de website zijn maar liefst drie lettertypes gebruikt: Bebas Neue, een hoog lettertype in kapitalen; Satisfy, een handgeschreven cursief en Libre Baskerville, een sierlijke serif. Deze lettertypes zijn allemaal zo verschillend dat er veel contrast tussen de letters ontstaat. De tekst is bijna altijd in zwart of wit weergegeven, wat het geheel iets rustiger maakt. Wel ogen de drie lettertypes af en toe druk als ze naast elkaar zijn gebruikt.

De video, die automatisch afspeelt en de geanimeerde sliders zorgen ervoor dat de website dynamisch oogt. De vele afbeeldingen, icoontjes en achtergrondpatronen dragen bij aan het visuele aspect. Af en toe wordt het geheel iets te druk. Gelukkig is er vaak voldoende witruimte gebruikt, wat het geheel in balans probeert te brengen.

Prins en Dingemanse mosselen uit de zee
Prins en Dingemanse recept
Prins en Dingemanse Zeeuwse oester
Prins en Dingemanse Traditioneel mosselrecept

Meer websites