Robuust Digital is een bureau dat digitale producten ontwerpt en bouwt. Met hun websites en applicaties worden taken geautomatiseerd en gegevens gekoppeld.

De website van Robuust Digital maakt een minimalistische en futuristische indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik, de typografie en de witruimte.

Het kleurgebruik van de website draagt bij aan de moderne uitstraling van de website. Op de website worden zwart-wit en geelgroen (ook wel chartreuse genoemd) gecombineerd. Het zwart wordt als achtergrondkleur gebruikt en zorgt voor een donkere, mysterieuze uitstraling. Het wit wordt voornamelijk als tekstkleur ingezet, wat zorgt voor een fijn contrast tussen de tekst en achtergrond.

Het geelgroen wordt voornamelijk als accentkleur gebruikt, al zien we in de footer ook een groter vlak in deze kleur. De felle kleur steekt mooi af tegen de achtergrond en trekt goed de aandacht.

Ook de typografie ziet er modern uit. Er worden maar liefst drie lettertypes gebruikt op de website: Flexa Extended (een hypermodern lettertype) dat in kopjes en titels wordt gebruikt, Public Sans (een minimalistisch schreefloos lettertype) voor de lopende teksten en Flexa Mono (een monospace) voor bijschriften en tekst in knoppen.

Doordat twee van de lettertypes uit dezelfde familie komen passen de fonts goed bij elkaar. Door te variëren met lettergrootte en -dikte, is er een duidelijk hiërarchie ontstaan, waardoor het niet nodig is om meer tekstkleuren te gebruiken.

De website van Robuust Digital maakt gebruik van ronde vormen. Dit is bijvoorbeeld te zien in de afgeronde hoeken van foto's en de call-to-action knoppen. Deze ronde vormen geven de website een vriendelijkere indruk.

Robuust Digital: wij doen
Robuust Digital Er is meer
Robuust Digital: Footer

Meer websites