Starlink is het satellietnetwerk van SpaceX waarmee zonder bekabeling internettoegang gerealiseerd kan worden. In 2020 was Starlink het naar aantal satellieten gemeten grootste satellietnetwerk ter wereld. Op de website van Starlink kan de benodigde hardware besteld worden en een abonnement afgenomen worden.

De website van Starlink maakt een minimalistische indruk. Dit komt ten eerste door het kleurgebruik. Op de website zijn enkel de kleuren zwart en wit gebruikt. Door de zwarte achtergrond maakt de website een klassieke indruk. De witte tekst is hierop goed te lezen en contrasteert goed op de donkere achtergrond.

Om het nodige kleur toe te voegen aan de website worden veel kleurrijke foto's gebruikt. Dit zijn voornamelijk foto's van de antenne gemonteerd op verschillende daken. Door afbeeldingen van zonsondergangen te gebruiken zijn er in de foto's donkere schaduwen en oranje en gele wolken te zien. Deze dragen bij aan het donkere en minimalistische look van de website.

Ook de typografie doet minimalistisch aan. Eén lettertype (DIN) wordt in verschillende diktes gebruikt (bold en regular). Door de titels in kapitalen te zetten ontstaat er zo extra contrast tussen de broodtekst en de kopjes.

De afbeeldingen en tekst zijn geplaatst in rechthoeken en vierkanten, wat de minimalistische look extra benadrukt. Door af en toe de tekst over een achtergrondafbeelding te plaatsen wordt wat extra variatie bereikt in het ontwerp. Extra veel witruimte maakt de website helemaal af.

Starlink streamen
Starlink reizen

Meer websites