team.blue is een leverancier van digitale oplossingen in Europa. Een paar bekende merken die in Nederland gevoerd worden zijn onder andere TransIP en Combell, die beide webhosting en verwante diensten leveren.

De website van team.blue maakt een minimalistische indruk. Dit wordt onder andere bereikt door het rustige kleurenpalet. Donkerblauw en lichtblauw voeren de boventoon, gecombineerd met wit, lichtgeel en koraalrood. Het rood wordt spaarzaam ingezet als accentkleur en zien we vooral ingezet worden als achtergrond van knoppen.

Over de gehele website zijn illustraties verwerkt, die de nodige diepte aanbrengen op de website. Zo zien we in de header een abstracte illustratie gebruikt worden op de achtergrond. Hier worden verschillende tinten donkerblauw verwerkt in een patroon die is opgebouwd uit verschillende geometrische vormen. Hiernaast is een foto gebruikt waaruit een driehoek is gesneden. Door verschillende vormen (driehoeken en cirkels) te gebruiken ontstaat een speels effect. Dit trucje is consistent over de gehele website gebruikt. Door met de vormen te variëren en de personen uit de vorm te laten steken ziet het geheel er dynamisch uit.

Ook zien we hier en daar illustraties waarin gradients zijn gebruikt. Hoewel deze illustraties uit eenvoudige vormen opgebouwd zijn, geven de kleurverlopen het geheel een moderne uitstraling. Door voldoende witruimte en strakke typografie rondom de illustraties aan te brengen krijgt het geheel een minimalistische uitstraling.

De typografie doet ook minimalistisch aan. Er wordt slechts één lettertype gebruikt (BR Omega) in één dikte, maar door deze in verschillende groottes te gebruiken ontstaat er toch een duidelijk hiërarchie. Door de verschillende onderdelen van voldoende witruimte te voorzien is de website gemakkelijk scanbaar en is de tekst prettig te lezen.

Team blue performance
Team blue teaming
Team blue illustraties
Team blue sustainability

Meer websites