Touchtribe

Bezoek website

Touchtribe is een bureau dat zich vooral richt op e-commerce oplossingen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft verder werknemers in Zuid-Afrika, Tsjechië en Portugal.

De website van Touchtribe maakt een minimalistische indruk, dat komt onder andere door de typografie, het kleurpalet en het gebruik van eenvoudige illustraties.

Het kleurenpalet van Touchtribe bestaat uit zwart, wit, turqouise en paars. Hiernaast zijn ook nog, heel spaarzaam, de kleuren oranje en roze gebruikt. De kleuren wit en zwart zijn vooral als achtergrond- en tekstkleur gebruikt. De overige kleuren komen vooral terug in illustraties en afbeeldingen.

De website van Touchtribe maakt gebruik van minimalistische illustraties die kleur toevoegen aan de verder zwart-witte website. De illustraties zijn minimalistisch vormgegeven door middel van typografische elementen, zoals de haakjes op de homepage. Door in de illustraties hetzelfde kleurenpalet te gebruiken dragen deze bij aan de herkenbaarheid van het bedrijf.

Ook de typografie draagt bij aan de minimalistische uitstraling van de website. Er is één lettertype gebruikt (Stratos) in verschillende diktes en groottes. Met kleur wordt er weinig gevarieerd, wat weer bijdraagt aan de minimalistische look. De meeste tekst is wit of zwart, af en toe zien we hier en daar een lichtgrijze kleur.

Op de website zijn veel rechthoeken en vierkanten gebruikt met een schuin aflopende hoek. Dit is te zien bij de afbeeldingen bij cases, maar ook de meeste knoppen hebben deze schuine kant verwerkt. Ook zien we dezelfde hoek terugkomen in de illustraties van het bedrijf. Deze vormen dragen bij aan de herkenbaarheid van Touchtribe.

Touchtribe expertises
Touchtribe Cases
Touchtribe blogs
Touchtribe footer

Meer websites