X, voorheen Google X, is de ontwikkelafdeling van Google. De afdeling bestaat sinds 2010 en begon toen met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.

De website van Google X maakt een minimalistische en futuristische indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik en het kleurenpalet.

De kleuren die op de website van X worden gebruikt zijn zwart, wit en geel. De kleuren zwart en wit worden vooral gebruikt voor achtergronden en tekst, terwijl het geel als accent en call-to-action kleur wordt ingezet. Om extra kleur aan de website te geven worden er veel kleurrijke foto's en video's gebruikt.

De typografie draagt bij aan het minimalistische karakter. Er worden op de website twee lettertypes gebruikt; een monospace lettertype waarbij elke letter even breed is (Roboto Mono) en een traditioneler font (Roboto). Het monospace lettertype wordt voornamelijk in titel gebruikt, terwijl het schreefloze lettertype in langere stukken tekst wordt gebruikt.

Ook worden er over de gehele website veel rechthoeken gebruikt. Zo zijn de meeste foto's en video's in een strakke rechthoeken gebruikt en is de website in een strak grid geplaatst. Dit helpt bij de minimalistische uitstraling van de website.

Veel witruimte en interessante maar subtiele animaties maken de website helemaal af.

Google x moonshots
Google x stories
Google x timeline

Meer websites