Oshkosh Corporation

Bezoek website

Oshkosh Corporation is een Amerikaans bedrijf en bouwt vrachtwagens, militaire voertuigen en andere reddings- en transportmiddelen.

De homepage van Oshkosh Corporation maakt gebruik van levensgrote letters (met een lettergrootte van maar lieft 100 pixels) in combinatie met kleurrijke foto's. Dit zorgt voor een spectaculaire eerste indruk.

De kleuren zwart en wit worden over de gehele website gebruikt en gecombineerd met onder andere beige, bruin en blauwgrijs. Deze neutrale kleuren worden met foto's gecombineerd die het nodige kleur toevoegen aan de website. Ook worden er illustraties gebruikt, die veel weg hebben van bouwtekeningen. Dit geeft de website een techy uitstraling.

Ook qua typografie zit het goed. Eén lettertype wordt in verschillende diktes en groottes gebruikt. Ook worden er af en toe hoofdletters gebruikt, bijvoorbeeld in de vierkante blokken. Deze dikke hoofdletters vallen goed op tussen de andere stukken tekst.

De blokken zijn verdeeld over een onvoorspelbaar grid, waar regelmatig uit wordt gebroken. Dit geeft de website een dynamische uitstraling. De website van Oshkosh Corporation laat zien dat een corporate website er helemaal niet saai hoeft uit te zien.

Oshkosh corp fotos illustraties 36643
Products oshkosh

Meer websites