Over het ANP

Het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau) is het grootste persbureau van Nederland. Het persbureau levert sinds 1934 onafhankelijk nieuws aan vrijwel alle Nederlandse media.

Kleurgebruik

De website van het ANP maakt een moderne indruk. Dit wordt ten eerste bereikt door het kleurgebruik. Koningsblauw wordt gecombineerd met lichtblauw, grijs, wit en geel. Het geel wordt hierbij vooral ingezet als accentkleur, maar ook hele vlakken worden ingevuld met deze opvallende kleur.

Animaties

Ook de animaties dragen bij aan de moderne look van de website. De header bovenin, waar een recent gebeurtenis wordt uitgelicht, maakt gebruik van een animatie. Een cirkel verschijnt vanuit de punt voor het logo, welke bijna het gehele scherm blauw maakt.

Illustraties

Iets subtieler worden ook de illustraties iets lager op de website geanimeerd. In deze illustraties komen dezelfde kleuren weer terug. Ook zien we hier wat roze in terugkomen.

Typografie

Ook de typografie doet modern aan. Voor titels wordt het brutalist-ogende lettertype Rois gebruikt, voor de lopende teksten het schreefloze Basis Grotesque.

Conclusie

Alles bij elkaar genomen zit de website van het ANP erg goed in elkaar. Het design valt op, op een goede manier, is duidelijk voorzien van herkenbare branding en ook de navigatie zit goed in elkaar.

Website diensten anp
Afbeelding en tekst website anp
Cta banner website anp

Meer websites