Yuan's Hot Pot

Bezoek website

Yuan's Hot Pot is een keten met Chinese restaurants in Amsterdam. De restaurants bieden het eten aan in een zogenaamde hot pot; een hete pan met bouillon waarin de vlees-, vis- en groentegerechten in worden bereid.

Het is direct duidelijk dat de website van Yuan's Hot Pot voor een Chinees restaurant is. Dit komt onder andere door het kleurgebruik, de typografie en de afbeeldingen.

De website van Yuan's Hot Pot maakt gebruik van de kleuren blauw, rood en wit. Naast deze hoofdkleuren worden er nog een hoop andere kleuren gebruikt als accent. We zien onder andere roze, beige en geel. Deze laatste drie kleuren zijn voornamelijk gebruikt als achtergrondkleuren die goed contrasteren bij de hoofdkleuren. Door de kleuren in te zetten als achtergrondkleur, wordt de homepage in duidelijke secties verdeeld.

Ook de typografie draagt bij aan de herkenbaarheid. Er zijn twee schreefloze lettertypes gebruikt, waarbij het dikke lettertype (Chaney) wordt gebruikt in titels en kopjes. Door de kopjes in kapitalen te zetten en een dikke variant te gebruiken ontstaat er een mooi contrast met de broodtekst. Het andere lettertype (Geomanist) wordt voornamelijk voor de lopende teksten ingezet. Dit lettertype is smal en eenvoudig te lezen. Ook zien we hier en daar Chinese karakters en letters die met een penseel zijn geverfd. Dit draagt nog meer bij aan het unieke karakter van de website.

Naast de kleurrijke foto's die het eten goed laten zien, zijn er op de website ook een aantal illustraties geplaatst. Deze laten de gerechten in een abstracte manier zien, met veel verschillende kleuren en patronen. Op de homepage krijgt een schermvullende illustratie zelfs alle aandacht. De illustraties komen terug over de gehele website en in de footer is een panda te zien, getekend in dezelfde stijl. Deze illustraties dragen bij aan de herkenbaarheid en branding van de website.

Yuan hot pot menu
Yuan locations
Yuan reviews
Yuan footer

Meer websites