Het Spoorwegmuseum

Ontworpen door: Kaliber

Bezoek website

Het Spoorwegmuseum is een museum met onder andere treinen, een station, theater, tentoonstellingen en andere attracties.

De website van Het Spoorwegmuseum valt direct op door de rechthoeken waarin de website is ingedeeld en het kleurgebruik. De rechthoeken en vierkanten worden geaccentueerd door het ronde beeldmerk, dat rails moeten voorstellen. Veel witruimte zorgen ervoor dat de inhoud gemakkelijk gelezen kan worden.

Ook het kleurgebruik valt op. Felgroen wordt gecombineerd met veel beige en een bonte verzameling aan andere kleuren. Zo zien we wit en zwart, roze, wat turquoise, geel en donkergroen. Deze lichte kleuren geven de website een moderne uitstraling.

Ook de typografie doet modern aan. Een rond lettertype (Poppins) wordt in verschillende diktes, groottes en kleuren gebruikt, wat hierdoor duidelijk hiërarchie aangeeft. Ook zien we af en toe het lettertype Anton op de website terugkomen.

Op de website worden ook veel foto's gebruikt. De kleurrijke fotografie voegt extra kleur toe aan de website. Vaak worden deze in een rechthoek of vierkant geplaatst, maar af en toe zien we ook afgeronde hoeken, zoals in het logo, terugkomen. Dit draagt bij aan de branding van Het Spoorwegmuseum.

Animaties, zoals het langsscrollende (oude) logo van het Spoorwegmuseum en het parallax-effect maken het geheel helemaal af.

Typografie spoorwegmuseum
Website spoorwegmuseum plattegrond
Website spoorwegmuseum attracties
Website spoorwegmuseum grid

Meer websites