MongoDB is een database-model waarmee developers eenvoudig een website of applicatie kunnen bouwen. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York, maar MongoDB is ook actief in Europa en Azië.

De website van MongoDB valt direct op door het gebruik van kleurrijke illustraties. Deze illustraties zijn opgebouwd uit eenvoudige geometrische vormen.

De felle kleuren die zijn gebruikt in de illustraties komen terug in icoontjes en knoppen, wat ervoor zorgt dat de website één geheel lijkt. Het felle groen, groengeel en blauw contrasteren goed bij het donkergroen, wit en zwart dat verder op de website gebruikt wordt. Ook zien we een lichte tint paars als achtergrondkleur terugkomen.

Deze felle kleuren werken goed als contrast op de zwart-witte tekst. Een klassiek serif-lettertype wordt gecombineerd met een strak schreefloze type. Ook zien we hier en daar donkergrijze tekst, wat net iets prettiger leest op de witte achtergrond. Met verschillende groottes en diktes wordt er goed een hiërarchie aangegeven.

Er zijn zoveel verschillende titels, bijschriften en paragrafen tekst, dat het af en toe te druk oogt. De felle kleuren uit de illustraties dragen hier aan bij.

Gelukkig maakt de website van MongoDB gebruik van voldoende witruimte.

Website mongodb illustratie
Website mongodb features

Meer websites