Fluister is een platform van Nederlandse uitgeverijen waarop luisterboeken en podcasts beluisterd kunnen worden. De app werkt met een abonnementsvorm.

De website van Fluister maakt een klassieke en minimalistische indruk. Dit wordt onder andere bereikt door het kleurgebruik, de typografie en veel witruimte.

Het kleurenpalet van Fluister bestaat uit onder andere lichtblauw, donkerblauw, roze en wit. Hiernaast zien we ook nog lichtgrijs met een blauwe tint en zwart, dat vooral voor tekst wordt gebruikt. Het (oud)roze contrasteert mooi bij de koele kleuren en brengt zo wat warmte toe aan de website.

Ook de typografie draagt bij aan de klassieke uitstraling van de website. We zien dat een lettertype met serif (Playfair Display) wordt gecombineerd met een schreefloos font (Poppins). Waar het lettertype met schreven vooral wordt gebruikt voor titels, wordt het sans-serif gebruikt in de lopende tekst. Deze Google Fonts passen mooi bij elkaar omdat ze goed contrasteren.

Over de gehele website heen zien we kleurrijke foto's van boekomslagen en podcasts. Deze afbeeldingen voegen wat extra kleur toe aan de website. Veel witruimte maakt het geheel af.

Fluister gecureerd
Fluister abonnement
Fluister luister app

Meer websites