Resident Advisor

Bezoek website

Resident Advisor (vaak afgekort naar RA) is een platform voor liefhebbers van electronische muziek. Op de website kunnen artiesten en evenementen gevonden worden en ook brengt de website een magazine uit.

De website maakt een moderne eerste indruk. Dit komt onder andere door de moderne typografie en de witruimte.

Dit wordt versterkt door het kleurgebruik. We zien veel wit dat met zwart wordt gecombineerd met hier en daar wat koraalrood. Ook zien we wat grijs, dat voornamelijk als tekstkleur wordt gebruikt, naast het zwart-wit.

De typografie ziet er ook modern uit. We zien een smal en hoog lettertype (ATF Alternate Gothic) dat wordt gecombineerd met het eenvoudige maar effectieve Helvetica. Deze lettertypecombinatie ziet er minimalistisch uit, mede door de eenvoudige geometrische vormen waaruit de letters bestaan.

Kleurrijke foto's, van onder andere albumcovers en festivalposters, voegen wat kleur toe aan de website. Deze komen allemaal mooi uit op de donkergrijze of witte achtergrond. Veel witruimte doet de rest. De website van RA laat perfect zien dat er niet veel nodig is voor een goede website.

Resident advisor news
Ra events
Ra region amsterdam

Meer websites