Simple Analytics

Ontworpen door: Leif Michelsen

Bezoek website

Simple Analytics is een analytics tool die informatie verzameld over website-bezoekers maar dan op een privacy-vriendelijke manier. Simple Analytics is hierdoor een alternatief voor bijvoorbeeld Google Analytics. Omdat het een Nederlands bedrijf is, wordt de data in Europa opgeslagen en voldoet het aan de strenge GDPR-regelgeving.

De website van Simple Analytics valt op door zijn minimalistische uitstraling en de effectieve branding. Dit wordt onder andere bereikt door het kleurenpalet. Lichtblauw wordt gecombineerd met turquoise, petrol en koraalrood. Het rood wordt hier voornamelijk ingezet als call-to-action kleur en valt goed op op de lichte achtergrond. Het petrol wordt als tekstkleur ingezet.

De typografie draagt bij aan de minimalistische look. Een modern lettertype (Space Grotesk) wordt in verschillende groottes en diktes gebruikt en geeft zo goed de hiërarchie aan.

Op de website worden verder minimalistische icoontjes gebruikt, welke bijdragen aan de techy look van de website. Ook de graphics, in de vorm van abstracte, schuine lijnen maken het geheel wat meer dynamisch.

Simple analytics video
Simple analytics testimonials
Simple analytics pricing

Meer websites