The Edwin Group

Ontworpen door: Likely Story

Bezoek website

The Edwin Group is een collectief van bedrijven die werken in het onderwijs in het Verenigd Koninkrijk. The Edwin Group is opgericht in 2008 en is gevestigd in Newcastle.

De website van The Edwin Group komt modern over. Dit komt onder andere door de typografie, een asymmetrisch grid en gelikte animaties.

Ook het kleurgebruik draagt bij aan de moderne uitstraling van de website. We zien veel wit met daarop zwarte tekst. Als accentkleuren worden oranje en turquoise gebruikt. Deze twee kleuren voegen het nodige kleur toe aan de website.

De typografie maakt gebruik van twee lettertypes. Een font met schreef (Teodor) gecombineerd met een schreefloze variant (Haffer). Door de tekstgrootte flink te varieren ontstaat een interessant beeld en een duidelijk hiërarchie. De tekst is zonder uitzondering zwart en dat leest, op de witte achtergrond, erg prettig.

De vormen, die we ook in het logo zien, worden over de gehele website gebruikt. De circkels en vierkanten worden gebruikt om foto's en andere elementen af te kaderen.

Meer dan genoeg witruimte en kleurrijke foto's maken de website helemaal af.

Website the edwin group connecting
The edwin group branding
The edwin group creating success in education
The edwin group vormen en typografie

Meer websites