De Tijd is een Nederlandstalig dagblad uit België. Het dagblad richt zich voornamelijk op financieel en economisch nieuws en stond voor 2003 bekend als De Financieel-Economische Tijd (FET).

De website van De Tijd maakt, voor een nieuws-website, een redelijk rustige indruk. Dit wordt onder andere bereikt door het kleurenpalet, het voorspelbare grid met rechthoekige vormen en veel witruimte.

De achtergrond van De Tijd, is net als het dagblad zelf, beige. Deze neutrale kleur is warm, wat de website een vriendelijke uitstraling geeft. In combinatie met beige wordt op de website ook veel donkerblauw gebruikt. Dit geeft de website een zakelijke uitstraling. Groen en rood wordt op de website spaarzaam gebruikt, als call-to-action en accentkleur.

De typografie zorgt ervoor dat de tekst prettig leesbaar is. Een lettertype met schreef (Coranto 2) wordt gecombineerd met Roboto, een font zonder schreef. Het serif lettertype geeft de website een klassieke uitstraling, terwijl het schreefloze font prettig leesbaar is.

De website is ingedeeld in rechthoeken, die in een asymmetrisch grid zijn geplaatst. We zien rechthoekige foto's die boven titels en paragrafen tekst zijn geplaatst. Door de nieuwsberichten in een grid te plaatsen, zijn ze eenvoudig te scannen. De verschillende secties van de website zijn afgekaderd door dunne lijnen te gebruiken en ook zien we hier en daar een donkerdere achtergrondkleur. Verder wordt er voldoende witruimte toegepast om de verschillende berichten van elkaar te scheiden.

De tijd beursinformatie
De tijd netto

Meer websites