Paradiso

Ontworpen door: Bravoure

Bezoek website

Paradiso is een bekende uitgaansgelegenheid gevestigd in Amsterdam. Onder andere de bands Nirvana, Guns N' Roses en UB40 traden op in Paradiso waardoor het vooral bekendstaat als poppodium.

De oranje achtergrondkleur valt direct op en wordt gecombineerd met gigantische koppen die in wit zijn uitgevoerd. Deze kleurencombinatie en focus op typografie komt terug in het programma, wat eigenlijk niets anders is dan een lijst van komende optredens.

Op de homepage zijn highlights en nieuwe aankondigingen in een grid gezet en zijn de gebruikte afbeeldingen een welkome afwisseling.

Ook de nieuwspagina doet minimalistisch aan: alleen grote titels en kleinere introductieteksten zijn hier te zien. Ook de paginanummering is niet zichtbaar, de nieuwsberichten worden automatisch toegevoegd aan de pagina waardoor er oneindig gescrolld kan worden.

De website van Paradiso laat zien dat er voor een effectieve website niet veel ingredienten nodig zijn: een eenvoudig kleurenpalet, prachtige typografie in een strak grid zorgen voor een fraai plaatje.

Meer websites