Lacoste is een Frans kledingbedrijf, mede opgericht door de tennisspeler René Lacoste. Het bedrijf ontwerpt en verkoopt kleding, schoenen en accesoires. In het logo komt een groene krokodil voor, dit is een verwijzing naar de bijnaam van René (le crocodil).

De website van Lacoste is erg minimalistisch vormgegeven. Zo zijn de enige gebruikte kleuren wit, zwart en grijs. De enige andere kleuren komen van de productfoto's, en de groene krokodil in het logo.

De producten staan in een grid gepositioneerd, wat het bladeren vergemakkelijkt. Op de homepage zijn blokken in verschillende groottes gekozen, wat de website een welkome afwisseling geeft.

Wat meer onderaan de website is een blok gereserveerd voor inspiratie. Hierin wordt laten zien hoe de bekende poloshirts van het merk op verschillende manieren gedragen kunnen worden. Dit blok heeft een donkergrijze achtergrond wat goed contrastreert met de rest van de website. Een groot Lacoste-logo dat in de achtergrond is verwerkt maakt het blok helemaal af.

Meer websites