Nathan Taylor

Ontworpen door: Nathan Taylor

Bezoek website

Nathan Taylor is een designer en developer uit Australië en woont momenteel in Tokio, Japan.

Zijn website is een schoolvoorbeeld van een brutalist website: de website maakt gebruik van een kleurenpalet van kleuren die bij elkaar geraapt lijken te zijn, (paars, rood, groen en geel), verschillende elementen zijn geanimeerd, vooral op hover, en typografie neemt een belangrijke rol in.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypes welke weer verschillende groottes en kleuren hebben. Sommige woorden worden zelfs met een outline weergegeven, waardoor het aantal verschillende stijlen gigantisch oploopt.

De website bestaat uit één enkele pagina's. Wel verschijnen er pop-ups over de website heen, waar bijvoorbeeld meer informatie is te lezen over de ontwerper. Andere blokken bevatten enkel een animatie, mini-game of geanimeerde tekst. Door deze verschillende blokken wordt de bezoeker uitgenodigd om de hele website door te bladeren.

Hoe chaotisch de website er op het eerste oogopslag ook uitziet, het is duidelijk dat er goed over de website is nagedacht. Op één of andere manier complementeren de kleuren elkaar en passen de blokken, hoe verschillend ook, goed bij elkaar.

Meer websites