Rubberduck

Ontworpen door: Rasmus Nielsen

Bezoek website

Rubberduck is een online platform waarmee freelancers en andere professionals in contact kunnen komen met gelijkgestemden. De naam komt van het oplossen van een probleem door het uit te leggen aan iemand anders (ook wel rubber ducking genaamd).

De website is een one page website en bestaat uit één enkele landingspagina. Zoals een echte landing page is de website opgebouwd rond één enkele call-to-action. In dit geval wordt de bezoeker gevraagd om zich te registeren. Hierbij wordt slechts één veld (het e-mailadres) aangeboden, wat de conversie een handje moet helpen.

De site is opgedeeld in verschillende secties met elk een eigen achtergrondkleur. In de header is een geanimeerde gradient te zien, waarin zachte varianten van de kleuren oranje, paars en roze in verwerkt zijn. Deze kleuren komen terug in de rest van de website. Ook donkerpaars wordt gebruikt als achtergrondkleur van een sectie.

Verspreid over de gehele website zijn 3D-illustraties te zien. Ook deze illustraties maken gebruik van hetzelfde zachte kleurenpalet. De schaduwen en de illusie van 3D geven de website extra diepte.

Meer websites